monitorulcj.ro Menu
Politică

Băsescu: Prezidenţialele aduc o armată de nulităţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că alegerile prezidenţiale aduc pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României.

Traian Basescu

Preşedintele ţării pledează pentru Cristian Diaconescu despre care spune că are profilul şi pregătirea pentru această funcţie.

Potrivit Mediafax,Traian Băsescu a arătat, în discursul susţinut la Congresul Organizaţiei de Femei a PMP, că acest partid a fost unul ”fraged” în alegerile europarlamentare, şi a mărturisit că în proiecţia pe care a făcut-o, înainte de înfiinţarea formaţiunii, nu îşi punea problema intrării PMP în competiţia electorală în 2014.


”Iată că aţi trecut cu succes de prima competiţie şi vă pregătiţi de următoarea, cea pentru prezidenţiale, care aduce pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României. Nu am să îi enumăr, pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni, azi”, a comentat Băsescu.

El a mai menţionat că a optat pentru varianta Cristian Diaconescu, când a fost consultat înainte de Congresul de alageri din PMP. ”Pregătirea lui Cristi Diaconescu este exact pe profilul unui preşedinte”, a afirmat preşedintele Băsescu, adăugând că acesta este un cunoscător al detaliilor şi al politicii externe, şi care, chiar fiind într-un guvern condus de Adrian Năstase, a pus bazele a ceea ce astăzi înseamnă justiţia din România.


Potrivit sursei citate, şeful statului a mai susţinut că Diaconescu este ”un om a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării”. ”Aveţi, în opinia mea, cel mai legitim candidat la Preşedinţie, care, trebuie să recunoaştem, are în spate un partid încă mic, dar care poate să crească şi poate să dea un preşedinte mare”, a spus Băsescu.

El a mai afirmat că, din sondajele care nu sunt date publicităţii, Cristian Diaconescu a pornit de la 2%, şi ieri, într-un ultim sondaj pe care l-a văzut, ajunsese la 8,5%.