Politică

Kelemen Hunor: Voi pleca din Guvern începând cu 1 august, până atunci mă ocup de problemele de la Cultură

Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat luni, 14 iulie 2014, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că a stabilit cu acesta că se va retrage din funcţii începând cu 1 august, iar până atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului şi de rectificarea bugetară.

Anterior, Hunor l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii la 1 august, fără să îi propună, la acest moment, un înlocuitor”, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că UDMR va stabili până la 1 august şi numele succesorului său în funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier.


"Am avut, luni, o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi am stabilit ca plecarea mea din Guvern să aibă loc începând cu data de 1 august. Până atunci mă voi ocupa de problemele curente ale Ministerului Culturii şi de rectificarea bugetară care va avea loc. Până la 1 august, UDMR urmează să stabilească şi numele succesorului meu în funcţia de ministrul al Culturii şi vicepremier", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii cu Ponta s-a stabilit şi echipa de negociere a UDMR în cadrul coaliţiei guvernamentale.


"Din echipa de negociere a UDMR fac parte eu, apoi e vicepreşedintele politic, Borbely Laszlo, şi liderii celor două grupuri parlamentare ale UDMR din Senat şi Camera Deputaţilor", a adăugat Kelemen.

Kelemen Hunor, care la sfârşitul săptămânii trecute a anunţat că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii, a mers, luni dimineaţă, la sediul Guvernului, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.


La finalul discuţiei, surse oficiale precizau că liderul UDMR l-a anunţat pe premier că îşi va depune demisia în prima zi a lunii august.

Kelemen Hunor anunţa, vineri, că UDMR va rămâne la guvernare, dar el se va retrage din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter