monitorulcj.ro Menu
Politică

Kelemen Hunor: Voi pleca din Guvern începând cu 1 august, până atunci mă ocup de problemele de la Cultură

Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat luni, 14 iulie 2014, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că a stabilit cu acesta că se va retrage din funcţii începând cu 1 august, iar până atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului şi de rectificarea bugetară.

Anterior, Hunor l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii la 1 august, fără să îi propună, la acest moment, un înlocuitor”, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că UDMR va stabili până la 1 august şi numele succesorului său în funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier.


"Am avut, luni, o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi am stabilit ca plecarea mea din Guvern să aibă loc începând cu data de 1 august. Până atunci mă voi ocupa de problemele curente ale Ministerului Culturii şi de rectificarea bugetară care va avea loc. Până la 1 august, UDMR urmează să stabilească şi numele succesorului meu în funcţia de ministrul al Culturii şi vicepremier", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii cu Ponta s-a stabilit şi echipa de negociere a UDMR în cadrul coaliţiei guvernamentale.


"Din echipa de negociere a UDMR fac parte eu, apoi e vicepreşedintele politic, Borbely Laszlo, şi liderii celor două grupuri parlamentare ale UDMR din Senat şi Camera Deputaţilor", a adăugat Kelemen.

Kelemen Hunor, care la sfârşitul săptămânii trecute a anunţat că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii, a mers, luni dimineaţă, la sediul Guvernului, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.


La finalul discuţiei, surse oficiale precizau că liderul UDMR l-a anunţat pe premier că îşi va depune demisia în prima zi a lunii august.

Kelemen Hunor anunţa, vineri, că UDMR va rămâne la guvernare, dar el se va retrage din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii.