monitorulcj.ro Menu
Politică

Băsescu: Fuziunea PDL-PNL nu e posibilă. Soluţia, un protocol de susţinere a candidatului dreptei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că soluţia pentru unificarea dreptei o reprezintă realizarea unui protocol de susţinere a candidatului la prezidenţiale, de către PNL, PDL, FC, PMP şi chiar şi PNŢCD, el susţinând că fuziunea PNL-PDL nu e posibilă.

Nu cred că este posibilă această fuziune”, a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live, despre Congresul anunţat de PNL şi PDL pentru aprobarea fuziunii.

Băsescu a precizat că este ”un politician mai pragmatic decât cei care imediat după ce s-au anunţat exit-poll-urile au vorbit despre o fuziune PNL-PDL”. El a apreciat că soluţia o reprezintă realizarea unui acord privind activitatea preşedintelui, pe teme precum statul de drept, UE, NATO, securitatea naţională, funcţionarea instituţiilor de securitate.


Două-trei pagini de document politic, care să vizeze ce îşi asumă candidatul dreptei la prezidenţiale, în jurul lui,ar trebui să se strângă PNL, PDL, Forţa Civică, PMP. Să îşi asume obiectivele preşedintelui, pentru că va avea un guvern şi o majoritate parlamentară de opoziţie. Trebuie semnat un protocol, dacă nu din turul întâi, atunci în turul doi. Obligatoriu, toate aceste forţe politice, din care nu trebuie exclus PNŢCD, chiar dacă a avut un rezultat prost la europarlamentare, să susţină candidatul dreptei”, a explicat şeful statului.