Politică

Blaga: Monica Macovei și-a făcut datoria

Liderii PDL, Vasile Blaga și Cătălin Predoiu au declarat, luni, că „europarlamentarul Monica Macovei și-a făcut datoria” ca răspuns la afirmațiile lui Dan Voiculescu, președinte fondator al PC, care a spus că va susține un eventual proces împotriva Monicăi Macovei pentru defăimarea României.

„E în matricea lui. Eu cred că nu se simte extrem de bine domnul Voiculescu. Astăzi are un proces important. Pe de altă parte vedeți, în fiecare zi trebuie să se prezinte la Poliția din Ilfov pentru că este sub supraveghere judiciară. Nu pot fi și nu am fost niciodată de acord cu el. Monica Macovei și-a făcut datoria”, a spus liderul democrat-liberal înainte de ședința Biroului Permanent Național al PDL, conform Agerpres.

Referitor la afirmația Monicăi Macovei cum că ar fi fost agresată de Dan Voiculescu pentru că i-ar fi cerut modificarea unei legi, Blaga a spus: „Nu știam că au fost astfel de acțiuni, dar o cred pe Monica”.


Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a spus că nu vede când Monica Macovei ar fi defăimat România.  „Dimpotrivă, știu că este un europarlamentar foarte apreciat la Bruxelles. Nu are rost să transferăm în exterior dispute politice interne”, a mai spus Predoiu.

Voiculescu o acuză pe Macovei că a defăimat România


Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anunțat ieri că va susține un proces împotriva eurodeputatei Monica Macovei pentru defăimarea României, în legătură cu o serie de declarații despre fraudarea referendumului din 2012 pe care aceasta le-a făcut în plenul Parlamentului European.

Voiculescu a adăugat că nu are confirmarea că acțiunea împotriva Monicăi Macovei a început, dar a susținut că se va întâmpla în zilele următoare.


Pe 12 septembrie 2012, europarlamentarul Monica Macovei a vorbit în plenul Parlamentului European despre fraude comise la referendumul de destituire a președintelui Traian Băsescu, estimate la 1,5 milioane de voturi.

"Procurorii cercetează fraude la referendum, sunt în lucru peste 500 de dosare. În unul din dosare sunt alegații de 1,5 milioane de voturi fraudate. Trebuie menținute aceste dosare și apărați procurorii pentru că se încearcă îndepărtarea lor. Fraudarea unui vot este forma de corupție cea mai urâtă pentru că este împotriva poporului", declara atunci Macovei.

abonare newsletter