Politică

Delegaţiile PNL-PDL au discutat continuarea procesului de fuziune, congres comun în 12 sau 19 iulie

Delegaţiile PNL-PDL s-au reunit, luni dimineaţă, pentru a discuta legat de paşii pentru continuarea procesului de fuziune între cele două formaţiuni, fiind discutate ca date pentru un congres comun 12 sau 19 iulie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la reuniune.

La discuţiile de luni dimineaţă nu au participat preşedintele PNL, Klaus Iohannis, preşedintele PDL, Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, în condiţiile în care după Congresul PNL au existat divergenţe în declaraţii publice legat de numele noului partid rezultat din fuziune.

În schimb, au luat parte la discuţii, din partea PDL, Gheorghe Flutur, George Scripcaru, Gheorghe Falcă, Sulfina Barbu şi Adriana Săftoiu. De asemenea, din partea PNL au participat la discuţii Teodor Atanasiu, Sorin Frunzăverde, Mircea Roşca şi Cristina Pocora.


Liderii PDL - PNL au convenit continuarea negocierilor la nivelul comisiilor paritare de discuţii, urmând ca marţi, după prima şedinţă a noului Birou Politic Naţional al PNL, să aibă loc o nouă întâlnire, la care vor lua parte Klaus Iohannis şi Vasile Blaga.

Potrivit surselor citate, liderii celor două partide au convenit ca un congres comun al PNL şi PDL să aibă loc în 12 iulie sau 19 iulie, moment până la care trebuie pus la punct Statutul noului partid. De altfel, o primă discuţie asupra Statutului ar putea avea loc miercuri, în cadrul comisiei paritare, având ca bază de discuţie proiectul pregătit de PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter