monitorulcj.ro Menu
Politică

Pe cine propune PNL la preşedinţia României

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat, sâmbătă, să fie propuşi candidaţi ai PNL la preşedinţia României.

Cei doi şi-au exprimat acceptul în plenul congresului liberal.

"Cinci ani de zile, zi de zi am asumat în numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastră trebuie să o luaţi. Oricare ar fi ea, o voi servi până la capăt", a spus Antonescu.


Anterior, Mircea Ionescu Quintus, care conducea dezbaterea congresului, a declarat că decizia desemnării candidatului la prezidenţiale aparţine Delegaţiei Permanente. ”Acum e vorba de nominalizare. Poate să fie un nume sau mai multe”, a afirmat Quintus.

El a precizat că dacă sunt mai multe nume înseamnă că va trebui dat un vot secret.


Quintus a precizat că s-au făcut mai multe propuneri de candidat, în persoanele lui Klaus Iohannis şi a lui Crin Antonescu.

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, a pledat pentru ca la nivelul congresului să fie stabilit un singur candidat al PNL, iar decizia să nu se ia în Delegaţia Permanentă.


"Trebuie să avem un singur candidat. Eu nu-mi permit ca PNL să merg la PDL să-mi aleagă candidatul la preşedinţia României. Eu vreau să mi-l aleg eu", a spus Atanasiu.

După ce au fost exprimate cele două acceptări de candidatură, Iohannis a declarat că retrage rezoluţia privind candidatul PNL la prezidenţiale şi o trimite în Delegaţia Permanentă a partidului.


El a spus că "ultimul lucru pe care îl doreşte" este o sciziune în partid.