Politică

A început Congresul PNL

Congresul PNL, în care urmează să fie aleasă noua conducere a partidului și desemnat candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă, a început în această dimineaţă la Palatul Parlamentului.

UPDATE. Votul pentru alegerea preşedintelui PNL a început.

Pe ordinea de zi a Congresului ordinar se află, printre altele, prezentarea și adoptarea rezoluțiilor — „Fuziunea PNL cu PDL", „Aderarea la grupul PPE din PE", „Stabilirea nominală a candidatului PNL pentru funcția de președinte al României".


Pentru funcția de președinte al PNL candidează Klaus Iohannis și Ioan Ghișe,i ar pentru cele 31 de funcții de vicepreședinte au intrat în cursă 56 de liberali. Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a retras din competiție în contextul în care este acuzat de săvârșirea a cinci infracțiuni de luare de mită, după ce a cerut bani de la oameni de afaceri, pentru a le acorda contracte din bani publici.

La reuniunea liberalilor participă și liderii PDL Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur, precum și președintele partidului Forța Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter