Politică

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a fost ales vicepreşedinte al Adunării ONU de Mediu

Ministrul Mediului Attila Korodi a fost numit vicepreşedinte al biroului Adunării ONU de Mediu a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, nominalizarea sa fiind adoptată cu unanimitate de voturi.

În prezent, la sediul Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), de la Nairobi, Kenya, se desfăşoară prima sesiune a Adunării ONU de Mediu (UNEA) la care participă peste 1.200 de delegaţi, 160 delegaţii naţionale şi peste 100 miniştri.

În cadrul evenimentului, Attila Korodi, nominalizat de grupul est-european vicepreşedinte al UNEA, a fost ales cu unanimitate de voturi în această funcţie.


"Această numire reprezintă o continuare a implicării active a României în forurile internaţionale din domeniul mediului şi dezvoltării durabile. Este o onoare şi, în acelaşi timp, o mare responsabilitate în avansarea implementării deciziilor de dezvoltare durabilă în plan regional şi naţional. Asistăm la un moment deosebit, iar deciziile luate în prima sesiune a UNEA vor modela viitoarele acţiuni de mediu la nivel mondial", a declarat ministrul Attila Korodi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter