Politică

Ioan Rus in locul lui Dan Şova la Transporturi

Victor Ponta pregăteşte o lovitură de imagine, spun surse din PSD Cluj. Prim-ministrul ar urma să-l înlocuiască pe Dan Şova de la conducerea Ministerului Transporturilor care urmează în cursul zilei să facă o declaraţie în acest sens. Ardeleanul Ioan Rus este cel care va prelua acest portofoliu, relatează evz.ro

Numirea fostului ministru de Interne, perceput ca un ardelean serios, la conducerea Ministerului Transporturiloreste gândită ca o lovitură de imagine. Dan Şova ar urma să preia şefia campaniei electorale PSD pentru alegerile prezidenţiale.

Sub pretextul numirii lui Liviu Voinea în conducerea BNR, PSD pregătește câteva schimbări în Guvern. Remanierea ar avea și un scop electoral, dar criticile venite dinspre FMI și UE joacăși ele un rol important în stabilirea listei de concedieri din Executiv. Pentru a-și reîmprospăta imaginea, înainte de alegerile prezidențiale, premierul Victor Ponta vrea să recurgă la o remaniere guvernamentală. Cel mai probabil, aceasta nu ar urma să aibă loc acum, ci în toamnă, fiind un bun prilej de a recâștiga încrederea electoratului, susțin surse din interiorul PSD. Primul vizat de remanierea guvernamentală, sub pretextul numirii în conducerea BNR, a fost ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter