Politică

TRAIAN BĂSESCU: LE CER SCUZE ROMÂNILOR pentru arestarea fratelui meu. Îmi duc mandatul până la capăt

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că nu a avut niciun fel de informație despre dosarul Sandu Anghel - Mircea Băsescu nici din partea fratelui său și nici din partea structurilor de informare ale statului.

Declarațiile lui Traian Băsescu:

"Primul-ministru mi-a solicitat mandat să participe la Consiliul European. L-am anunțat că nu îi voi da mandat. Înțeleg că s-a plâns și la Parlament că nu are mandat, președintele nu are nevoie de mandat, ceea ce am făcut în practică, a fost să iau punct de vedere de la Guvern, îl informez și pe premier că în data de 19 iunie a fost formulată o scrisoare către MAE prin care i se cerea punct de vedere al Guvernului pe toată tematica. Acest punct de vedere trebuie aprobat și de premier, astfel încât să ne putem armoniza punctele de vedere. Este și un motiv sentimental pentru care vreau să particip, acest motiv este legat de faptul că se semnează și Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb cu Republica Moldova, iar eu în ultimii zece ani am muncit enorm pentru asta".

Legat de solicitarea unor domni să demisionez pentru o faptă pe care nu am comis-o. Regret enorm faptul că fratele meu este suspectat de trafic de influență. El este un om de 60 de ani care locuiește la Constanța, eu cu familia mea locuim în Bucureșit.  Nu nu am avut niciun fel de informații legat de afacerea Mircea Băsescu-Sandu Anghel-Căpățână. Nu trăim în aceeași casă, ne vedem o dată la doi ani. Nu am avut informații nici de la el, nici de la structurile de informații ale statului. Nicio structură de informații a statului român nu m-a informat legat de relația Mircea Băsescu-Sandu Anghel. Niciodată nu am apelat la vreun polițist, judecător, procuror pentru o intervenție în vreun dosar. Nu există niciun motiv să suspecteze că președintele ar fi intervenit în procesul acestui domn Sandu Anghel. Mi-e foarte greu să înțeleg logica campaniei pe care o duce Antena 3 sau domnul prim-ministru, nici nu aș vorbi în locul premierului, în condițiile în care în biroul dânsului se făcea trafic de influență.


Îmi vine să râd și de solicitarea domnului Iohannis pentru fapte pe care nu le-am comis în condițiile în care nu îl văd suficient întremat pentru a declanșa o campanie prezidențială. Mai are nevoie de câteva luni ca să se enforseze Alianța, îi doresc să nu-și dorească așa ceva.

Avem o Constituție, legi care prevăd în ce situații Președintele nu-și mai poate duce mandatul înante. În niciun caz când fratele președintelui este suspectat.


Întâmplarea pe care nu mi-aș fi dorit-o niciodată și pentru care CER SCUZE ROMÂNILOR: arestarea fratelui meu. Am convingerea că sub asta se ascunde setea de acaparare a justiției. Domnul Voiculescu care are la activ o condamnare inițială la cinci ani și care acum câteva luni spunea că Traian Băsescu nu-și va termina mandatul, vrea să aibă la Cotroceni un președinte-marionetă.

Le transmit un mesaj. Cel puțin în mandatul meu pe care mi-l voi duce până la ultima zi, NU vor acapara justiția, nu o vor avea la cheremul loc. Sunt mult prea mulți judecători și procurori care nu ar mai asculta de comenzi politice.


Constat că subordonații politici ai domnului Voiculescu, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta, au găsit de cu cale să mobilizeze majoritatea parlamentară ca să ceară demisia președintelui. Mi-e cam greu să iau în calcul o declarație a majorității parlamentare care vor gestiona MARȚEA NEAGRĂ, sunt acolo vreo 10-12 parlamentari pentru care justiția a cerut să-i aibă la dispoziție.

Nu am înțeles în niciun fel să obstrucționez justiția. Nici măcar să dau un telefon să întreb pentru ce e anchetat sau arestat. Care e înâlțimea morală a acestor politicieni care s-au sustras urmăririi penale ca să dea astăzi.


Eu nu spun că evenimentul cu fratele meu este un eveniment fericit, dimpotrivă nu ar fi trebuit să se întâmple.

Îi anunț pe acești domni că nu voi lua în considerare strigătele lor și nicio Declarație a Parlamentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter