Politică

Blaga: Băsescu nu trebuie să demisioneze pentru că ar face jocurile lui Ponta şi ale PSD

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu ar trebui să demisioneze, deoarece ar face ”jocurile lui Ponta şi ale PSD", liderul democrat-liberal arătând că nu a văzut nici cea mai mică aluzie că şeful statului ar fi implicat în cazul Bercea Mondial.

Blaga a fost întrebat înainte de şedinţa BPN al PDL despre anunţul premierului Ponta că Parlamentul ar putea adopta o declaraţie în care să fie cerută demisia şefului statului.

"E multă ipocrizie în declaraţiile lui Ponta şi ale PSD. Ei cer demisia preşedintelui, dar nu-şi dă el demisia. Hai să vedem cum stau lucrurile real, şi aici nu contează cum îl cheamă pe preşedinte. Procurorii au spus că în biroul lui Ponta s-a făcut trafic de influenţă, lucrul ăsta e demonstrat, da? N-am văzut nici cea mai mică aluzie că ar fi fost implicat preşedintele în această afacere Bercea Mondial", a răspuns Blaga.


Vasile Blaga a arătat că poate să înţeleagă pe Ponta şi PSD că ar dori să aducă alegerile prezidenţiale cât mai aproape cu putinţă, dar crede că aceste alegeri vor avea loc la termen, iar Victor Ponta le va pierde.

"Evident că pot să-l înţeleg pe Ponta şi PSD, ar dori să aducă alegerile cât mai aproape cu putinţă în speranţa că el ar câştiga alegerile prezidenţiale, dar pot să-i garantez că le va pierde în toamnă, alegerile vor avea loc la termen în toamnă şi le va pierde", a afirmat Blaga.


Întrebat dacă preşedintele României ar trebui din punct de vedere moral să demisioneze, Vasile Blaga a răspuns: "Nu, nu ar trebui, pentru că nu ar face decât să facă jocurile lui Ponta şi ale PSD".

Membrii coaliţiei de guvernare vor discuta, luni, despre posibilitatea iniţierii unei acţiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaraţii a Parlamentului, pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a cazului în care este implicat fratele său, potrivit liderului PSD, premierul Ponta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter