Politică

Încep execuţiile în Noua Republică. Mihail Neamţu îşi elimină adversarii înainte de Congres

O nouă şedinţă a conducerii partidului, în care ar fi trebuit să se stabilească condiţiile de desfăşurare a congresului din data 28 iunie, a fost compromisă de echipa preşedintelui Mihail Neamţu.

Semnatarii manifestului „Mai e cineva aici!” au solicitat în repetate rânduri reluarea şedinţelor conducerii cu scopul de a stabili condiţii corecte de desfăşurare a competiţiei interne.

„Considerăm că blocarea premeditată a oricăror decizii privind congresul în forurile partidului confirmă suspiciunile din organizaţie şi încercările de influenţare a rezultatului alegerilor. Discuţiile despre organizarea alegerilor pentru o nouă conducere naţională au fost deturnate în ultima şedinţă de tentativa de excludere a unui membru al Preşedinţiei partidului. Vicepreşedintele Florin Drăgan este cel care, printre altele, a coordonat cu succes contestarea în justiţie a deciziei BEC de respingere a candidaturii partidului la europarlamentare. Chiar dacă o decizie finală în privinţa excluderii lui Florin Drăgan a fost deocamdată amânată, planul lui Mihail Neamţu pare să fie acela de a-şi elimina principalii adversari înainte de data congresului, pentru a nu avea niciun fel de emoţii în privinţa rezultatului alegerilor interne.


Întâi a stabilit locaţia de desfăşurare a congresului la Arad pentru a descuraja participarea delegaţilor anumitor filiale din cauza distanţei considerabile, contracandidatul său direct, prim-vicepreşedintele Ştefan Bârgăoanu, reprezentând filiala Iaşi. Apoi a instituit o normă de reprezentare de un delegat la doi membri cu scopul de a dezechilibra şi mai tare raportul dintre filiale. Cu cât mai mulţi delegaţi au dreptul să participe la congres cu atât mai mare va fi efortul celor care au de parcurs distanţe mai lungi, pentru filialele îndepărtate fiind aproape imposibil să se prezinte cu toţi delegaţii. Sperăm să nu vedem şi autocare cu delegaţii anumitor filiale sponsorizate de susţinătorii echipei lui Mihail Neamţu.

Derapajele nu s-au oprit nici măcar aici, unii contracandidaţi fiind consideraţi prea incomozi pentru a li se permite până şi participarea la congres, chiar şi în condiţii avantajoase pentru echipa adversă. Aşa s-a ajuns la propuneri de excludere a unora dintre membrii marcanţi ai partidului sau marginalizarea semnatarilor manifestului în filiale şi blocarea accesului acestora ca delegaţi. Mihail Neamţu demonstrează încă o dată că se pretează la orice pentru a-şi menţine funcţia de preşedinte al partidului, indiferent cu ce costuri pentru organizaţie sau imaginea Noii Republici. Canalele de comunicare ale partidului continuă să fie folosite pentru campania internă a unei singure echipe, în timp ce semnatariilor manifestului „Mai e cineva aici!” le este restricţionat accesul la site, social media sau newsletter.


Vom continua să denunţăm public abuzurile echipei lui Mihail Neamţu în speranţa că în cele din urmă vor fi asigurate condiţii normale pentru desfăşurarea competiţiei interne. Dacă Mihail Neamţu este deja un personaj compromis pe scena politică, nu vom permite ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu Noua Republică. Lansăm un apel către membrii partidului să supravegheze alegerea delegaţilor în filialele din care fac parte şi să denunţe public orice încălcare a statutului sau a regulamentelor interne", au arătat într-un comunicat Liviu-Ștefan Bârgăoanu, Adela Mîrza și Florin Drăgan, vicepreședinții partidului Noua Republică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter