Politică

Ioan Oleleu vrea să ceară în instanță anularea hotărârii prin care a fost înlocuit de Seplecan la şefia CJ Cluj

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu a invocat mai multe motive pentru care hotărârea de consiliu județean prin care a fost înlăturat din funcția de vicepreședinte CJ Cluj este nelegală.

Oleleu susţine că eliberarea sa din funcția de vicepreședinte al  Consiliului Județean Cluj este ilegală, având în vedere că eliberarea  s-a realizat în afara vreunui motiv profesional, procedurile privind  eliberarea din funcție fiind încălcate.

Cu toate acestea, ceea ce uită Ioan Oleleu este faptul că alegerea unui vicepreşedinte de consiliu judeţean de către colegii săi consilieri este una politică, în urma stabilirii unor alianţe la nivelul forului. Întrebat de ce consideră că eliberarea sa din funcţie s-a realizat în afara vreunui motiv profesional, având în vedere că funcţia sa a fost una politică, Oleleu nu a ştiut ce să răspundă, ocolind un răspuns clar. „Legea 393 prevede şi obligaţia de a spune care sunt motivele pentru care s-a făcut eliberarea din funcţie. Criteriul profesional este unul din motive. Dar instanţa va decide“, a spus Oleleu.


Acesta explică, în plângerea pe care a adresat-o prefectului județului Cluj, de ce ședința „de îndată“ în care a fost înlăturat din funcția de vicepreședinte al CJ Cluj a fost convocată nelegal. Astfel, ședința a fost convocată nelegal pentru că „ședințele de îndată se convoacă de îndată doar în caz de forță majoră și de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor județului Cluj și doar la solicitarea prefectuului, nicidecum la cererea a 1/3 dintre consilierii județeni“.

De asemenea, Oleleu arată că nu a fost prezentată nicio motivare pentru alegerea unui nou vicepreședinte după eliberarea sa din funcție, precizându-se doar că inițiatorii acestui proiect consideră că „se impune necesitatea ocupării acestei funcții pentru buna desfășurare a activității Consiliului Județean”.


Nu în ultimul rând, Oleleu îl acuză pe Mihai Seplecan de faptul că se afla „într-o stare vădită de incompatibilitate”, acesta fiind atât candidat, cât și membru al Comisiei de Validare a voturilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter