Politică

Vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Sabin Sărmaş, a demisionat din funcţie. Ce spun ceilalţi lideri liberali?

Liberalul clujean Sabin Sărmaş a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Biroului Politic Municipal al PNL şi din calitatea de membru al acestui birou din cauza „situaţiei dezastruoase" de la nivelul filialei.

Sursa foto Facebook Sabin Sărmaş Sursa foto Facebook Sabin Sărmaş

„Clasarea PNL pe locul patru în Cluj-Napoca la alegerile europarlamentare, la numai 0,01% în faţa actorului Mircea Diaconu, este un rezultat ruşinos şi totodată de neacceptat. Trendul naţional sau existenţa unei comunităţi maghiare respectabile în Cluj-Napoca sunt scuze care nu fac decăt să întărească neputinţa filialei municipale a PNL în acest moment.

De parcă nu era suficient, rezultatele slabe de la alegeri au fost secondate de mediatizatele acțiuni ale DNA care i-au vizat pe unii dintre cei mai importanți lideri ai organizației noastre. Sigur, prezumţia de nevinovăţie nu este o invenţie mioritică fiind un principiu prezent inclusiv în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, dar mai presus de acesta, responsabilitatea şi onoarea sunt calităţi care ar trebui să  primeze și să caracterizeze fiecare membru al PNL“, explică Sărmaş.


Fostul lider PNL mai susţine că în opinia sa, este nevoie, mai mult ca oricând, de o reevaluare a liderilor PNL Cluj şi totodată a resursei umane a partidului.

„Am demisionat din funcţiile de conducere deţinute în PNL deoarece nu doresc să girez, sub nici o formă, situaţia în care se afla acum organizația clujeană. Mai mult, am demisionat cu gândul că acest gest nu reprezintă un pas înapoi sau în lateral, ci un pas înainte spre cei care doresc să reconstruiască partidul sănătos şi cu decenţă. Rămân simplu membru de partid pentru că nu cred că salvarea de la prăbuşirea totală în ochii opiniei publice va veni din altă parte, decât de la noi, membrii PNL Cluj care facem politică din pasiune şi cu credință în valorile liberale. Nu cred ca salvarea poate veni altfel decât prin noi înşine!“, explică Sărmaş.


Celelalte demisii se lasă aşteptate

Demisiile liberalilor care ar trebui să se simtă „cu musca pe căciulă“ atât în ce priveşte rezultatul înregistrat la Cluj la alegerile europarlamentare, cât şi în ce priveşte problemele cu justiţia, se lasă însă aşteptate. Senatorul Marius Nicoară, totodată preşedinte interimar al PNL Cluj,  subliniază că o evaluare în partid se va face atunci când va exista un birou judeţean constituit. Până atunci, fiecare ar trebui să ăşi facă autocritica, sugerează liberalul. „Demisia lui Sabin Sărmaş este un gest de onoare, de demnitate pe care îl apreciez. Va exista o evaluare atunci când va exista un nou birou, eu nu pot cere nimănui să demisioneze sau să se retragă. Sărmaş a fost unul dintre cei care au depus efort în campanie, energie, este unul dintre tinerii de calitate din partid. Cred că în primul rând fiecare ar trebui să îşi facă propria evaluare“, a spus senatorul Marius Nicoară.  

Cine este „acest Sărmaş“?

O reacţie diferită a venit, în schimb, din partea liderului PNLCluj-Napoca, Ioan Petran: „Nu comentez în niciun fel această demisie, gestul său, nu am ce să comentez, cine este acest Sabin Sărmaş în PNL...?“. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter