Politică

O nouă colaborare pe scena politică: PDL se întăreşte

BPN al PDL a aprobat în unanimitate Protocolul dintre Partidul Democrat LIberal şi Iniţiativă România Liberală. Prin noua colaborare, reprezentanţii IRL se vor înscrie unul câte unul în PDL.

IRL are şi la Cluj câţiva reprezentanţi, care însă sunt foşti membri PDL şi care acum se pare, se vor întoarce în partidul din care au plecat.

„Nu este o fuziune, pentru că este vorba de o asociaţie, cei din  IRL au intrat individual în partid. Urmează ca şi la nivel local să se realizeze această colaborare, desigur şi la Cluj. Cred că este un demers bun pentru dreapta românească, şi este în concordanţă şi cu discuţiile cu liberalii“, a explicat Alin Tişe, vicepreşedinte PDL.


La rândul său, secretarul general al PNL Cluj, Mihai Seplecan, subliniază că „cei care s-au înscris acum în PDL sunt foşti membri PNL valoroşi, sunt oameni pe care conducerea partidului nu trebuia să îi piardă de la început“. „Nu au reuşit să se identifice în PNŢCD şi au plecat. PDL încearcă acum racolarea unor oameni de valoare chiar şi foşti liberali pentru a negocia la nivel de egalitate cu PNL“, a spus şi Seplecan. 

Potrivit Protocolului încheiat, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, va deveni prim-vicepreşedinte al PDL şi preşedinte al PDL Sector 1, iar Vlad Moisescu va fi prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti.


IRL a fost alături de PNȚCD în lupta politică și s-au despărțit odată cu eșecul de la alegerile europarlamentare 2014. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter