Politică

Mai mulţi lideri PNL susţin includerea lui ANTONESCU în sondajele comune cu PDL

O serie de lideri ai PNL, vicepreşedinţi sau lideri de organizaţii, susţin includerea lui Crin Antonescu, alături de Klaus Iohannis, în cercetările sociologice care vor fi realizate împreună cu PDL pentru stabilirea candidatului comun pentru prezidenţiale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse PNL.

Liderii PNL care susţin "măsurarea" lui Antonescu, alături de Iohannis, sunt dintre cei ce i-au fost apropiaţi fostului preşedinte al PNL.

Cei puţin cinci dintre aceştia susţin că ar fi o greşeală "strategică" ca PNL să excludă posibilitatea ca Antonescu să candideze în cele din urmă la alegerile prezidențiale, motiv pentru care cercetările sociologice realizate de PNL și PDL ar trebui includă analize şi asupra fostului lider PNL.


"Încă nu ştim în ce măsură Klaus Iohannis va confirma în preferinţele electorale şi cum se va adapta în noua sa poziţie. Nu știm nici cum receptează oamenii modul în care el comunică public, dacă expunerea sa din ultima vreme l-a adus pe plus, sau pe minus", a susţinut unul dintre vicepreşedinţii PNL. El a explicat că liberalii trebuie să aibă în vedere posibilitatea de a schimba candidatul la alegerile prezidenţiale, chiar şi în ultimul moment.

"Noi avem luxul de a putea opta între două nume valabile de candidat la prezidenţiale, Antonescu sau Iohannis. Trebuie să ne păstrăm posibilitatea de manevră, în funcţie de ce ne rezervă bătălia politică. Dacă unul dintre ei face pană, îl avem pe al doilea", a afirmat un lider de filială din PNL.


De asemenea, unii dintre actualii vicepreşedinţi susţin că la congresul PNL nu ar trebui stabilit candidatul liberalilor la alegerile prezidenţiale, ci într-o reuniune a Delegaţiei Permanente organizată după congres.

"Dacă validăm în congres candidatul la prezidenţiale va trebui un nou congres pentru schimbarea lui, dacă va fi cazul să intrăm cu altcineva. Aşa, mai degrabă stabilim în Delegaţia Permanentă, cum de altfel spune şi Statutul actual al partidului", a mai explicat un vicepreşedinte al PNL.


Liderii PNL apropiaţi lui Antonescu sunt de părere că actualul preşedinte interimar al PNL nu va reuşi să obţină suficientă simpatie populară pentru a avea şanse reale pentru a câştiga al doilea tur al prezidenţialelor, din cauza "discursului sec".

"Vreau să-l aduc (pe Iohannis, n.r.) la un miting cu 20 de mii de oameni, în precampanie, dar nu sunt sigur că Iohannis va putea să le spună cum trebuie. Să ţină un discurs de mobilizare şi să plece oamenii acasă cu gândul la campanie, mie mi-e frică că-i va demobiliza. La alegeri avem nevoie de emoţie, suntem în război cu PSD, nu la jocuri de societate", a mai susţinut un lider de filială.


Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, săptămâna trecută, că persoana care va candida din partea dreptei la Preşedinţie trebuie să fie "un politician serios, recunoscut, cu rezultate bune în sondaje şi potenţial de creştere bun", menţionând că, "în esenţă", el întruneşte aceste calităţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter