Politică

Joaca de-a funcţiile sau cum consilierii au tras de scaunul puterii în cel mai jenant mod

După ce actuala majoritate PNL-PDL a dat greş în încercarea de a-l alege pe liberalul Mihai Seplecan în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj pentru a-l propulsa mai apoi preşedinte interimar, nemulţumiţii au convocat o “şedinţă extraordinară de îndată”, au repetat votul şi au reuşit să-şi impună favoritul la conducerea judeţului.

De 7 ore au avut nevoie consilierii judeţeni să voteze trei proiecte de hotărâre care vizau schimbări la nivelul conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj după arestarea preşedintelui Horea Uioreanu, cercetat pentru fapte de corupţie. PNL şi PDL şi-au dat mâna în încercarea de a-l schimba pe vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu şi să-l numească pe Mihai Seplecan preşedinte interimar al instituţiei. Prima le-a reuşit din prima şi le-ar fi reuşit şi cea de-a doua dacă tot ei nu s-ar fi încurcat la vot sau unul dintre consilieri nu ar fi trădat înţelegerea parafată.

Dacă pentru schimbarea lui Oleleu totul a decurs ca la carte cu sprijinul consilierului exclus din PPDD Axente Husar care a fost recompensat cu o funcţie în Consiliul de Administraţie al Salinei Turda pentru votul său, pentru numirea lui Seplecan la şefia CJ Cluj lucrurile s-au complicat.


Seplecan, trădat din interior?

Surpriză de proporţii la votul privind numirea lui Mihai Seplecan în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj în locul lui Ioan Oleleu. Acesta a întrunit doar 17 voturi pentru, fiind necesare 18 voturi pentru a fi numit în conducerea CJ Cluj. Imediat după aflarea rezultatelor consilierii PDL au propus organizarea unei şedinţe extraordinare de îndată doar doar de această dată se va întruni numărul necesar de voturi. Şi au reuşit.

La a doua strigare Seplecan a obţinut 19 voturi pentru, niciun vot împotrivă şi şase voturi au fost anulate. Numirea lui Seplecan în această funcţie a fost obţinută cu ajutorul aceluiaşi consilier exclus de la PPDD Axente Husar. “Nu o să asistăm la această mascaradă. Noi consilierii de la PSD, PPDD şi UDMR vom părăsi sala. O să atacăm în contencios cele trei proiecte de hotărâri luate astăzi (n.red ieri)”, a precizat Remus Lăpuşan, consilier judeţean şi preşedintele PSD Cluj.


Oleleu, pe făraş şi cu ameninţări pe buze

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu (PSD) a fost eliberat din funcţie. Un număr de 19 consilieri judeţeni au votat pentru eliberarea sa din funcţie. „Veţi răspundă pentru aceste lucruri. Constat că nici ce i s-a intamplat lui Uioreanu nu a fost o lecţie. Vă spun că la ceea ce aţi făcut cu controlul votului este fără precedent şi garantat veţi răspunde”, a replicat Oleleu.

În schimb, consilierul judeţean Horaţiu Cătărig (PDL) a fost ales vicepreşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj în locul lui Vakar Istvan, numit săptămâna trecută preşedinte interimar al CJ Cluj.


Marinel Andro da, Cristian Matei ba

Pentru a nu da peste cap planurile PNL-PDL de numire a lui Seplecan în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj, PNL Cluj a refuzat să semneze documentul prin care i se permitea lui Cristian Matei (PSD) să ocupe fotoliul de consilier judeţean în locul lui Rareş Pop, cel care şi-a dat demisia după ce a fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu. Consilierii judeţeni PSD s-au dezlănţuit împotriva foştilor colegi de alianţă, acuzându-i de trădare şi numind noua alianţă între PNL şi PDL “alianţa corupţiei”.

Seplecan nu numai că a refuzat să semneze hârtia, dar nici nu a comentat în niciun fel situaţia.


În schimb, Marinel Andro (PDL) a fost validat ca şi consilier judeţean în locul devenit vacant ca urmare a demisiei consilierului judeţean El Hayes Arthur Roland. Marinel Andro este şeful Serviciului Pază din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca.

Ludovic Orban şi suporteri U Cluj printre susţinătorii lui Seplecan

Deputatul PNL Ludovic Orban şi Verdes Attila, zis “Hienă”, unul dintre cei mai înfocaţi fani ai Universităţii Cluj, au participat la şedinţa de Consiliu Judeţean Cluj. „Suntem onoraţi de de vizita unui demnitar al Parlamentului nostru. Poate era mai interesant dacă distinsul invitat era aici când se discutau proiecte importante pentru judeţul Cluj. Poate se distrează bine seara, dar în rest nu ştiu ce înseamnă prezenţa domniei sale aici”, a precizat Dănuţ Canta (PSD).


Răspunsul nu s-a lăsat aşteptat. “PSD şi-a acceptat cu greu înfrângerea. Sper ca succesul înregistrat de parteneriatul PNL şi PDL astăzi la Cluj să fie un semnal pentru tot restul ţării”, a replicat Orban. Orban a declarat că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul extraordinar.

abonare newsletter