Politică

PNL şi PDL vor fuziune înainte de prezidenţiale. Daniel Buda va coordona comisia de statut al noului partid din partea PDL

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, şi vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde au declarat, marţi, la finalul discuţiei delegaţiilor celor două partide, că intenţionează să realizeze fuziunea PNL-PDL înainte de prezidenţiale şi să depună actele la Tribunal cât mai repede posibil.

Frunzăverde a precizat că fuziunea dintre PNL şi PDL ar urma să aibă loc înainte de alegerile prezidenţiale.

”Cât de repede posibil (să aibă loc fuziunea - n.r.). Suntem în acest sens condiţionaţi şi de modul în care specialiştii, comisia de statut, va lucra în această perioadă. Însă există o determinare foarte clară să avem pregătită această fuziune, să o realizăm de fapt până la alegerile prezidenţiale”, a afirmat Frunzăverde.


El a susţinut că până în acest moment nu au avut loc discuţii despre denumirea noului partid rezultat în urma fuziunii.

Vicepreşedintele PNL a precizat că din partea liberalilor senatorul Cătălin Boboc va coordona activitatea comisiei de statut al noului partid, iar din partea PDL europarlamentarul Daniel Buda.


Cătălin Predoiu a fost întrebat dacă liderii celor două partide şi-au propus un calendar pentru depunerea actelor la Tribunal în sensul înregistrării fuziunii.

”Cât mai repede posibil, cu atât mai bine, juriştii lucrează la aceste scenarii. Trebuie să ţinem cont că e şi vacanţă judecătorească, dar noi lucrăm şi pregătim documentele”, a afirmat Predoiu.


Cătălin Predoiu a anunţat că miercuri la ora 17.00 vor începe discuţiile în comisiile comune de specialitate pentru pregătirea fuziunii.

Pe de altă parte, Frunzăverde a menţionat că în acest final de săptămână conducerea filialelor PNL şi PDL se vor întâlni pentru a-şi ”armoniza punctele de vedere şi pentru a stabili majorităţile în consiliile judeţene şi locale, acolo unde este cazul”.


El a menţionat că secretarii generali ai PNL şi PDL, Rareş Mănescu şi, respectiv, Gheorghe Flutur, vor coordona discuţiile dintre filiale, urmând ca cei doi să aibă miercuri seară o primă întâlnire.

Ultimele Stiri
abonare newsletter