monitorulcj.ro Menu
Politică

Europarlamentarii PNL şi PMP fac parte oficial din Grupul PPE, constituit miercuri

Grupul PPE rămâne cel mai puternic grup din Parlamentul European cu 221 de europarlamentari care au fost confirmaţi, miercuri, în şedinţa constitutivă a grupului, printre ei aflându-se şi cei şase reprezentanţi ai PNL şi doi ai PMP.

Europarlamentarii PNL şi PMP fac parte oficial din Grupul PPE

"Membrii Partidului Naţional Liberal şi cei ai Partidului Mişcarea Populară au fost acceptaţi cu unanimitate de către grupul PPE. Astfel, numărul membrilor Delegaţiei României a crescut la cincisprezece europarlamentari", se arată într-un comunicat de presă.

"Mă bucur pentru colegii mei din România. Aş vrea să le spun că le mulţumesc pentru frumosul cadou primit în această dimineaţă (miercuri - n.r.). Forţele de centru-dreapta s-au unit în România. Cei şase noi deputaţi liberali care ne stau alături, împreună cu cei doi de la Partidul Mişcarea Populară fac parte dintr-o dreaptă unită. Ei s-au alăturat unei echipe închegate. Este într-adevăr un cadou frumos pentru un preşedinte care îşi încheie mandatul", a declarat preşedintele PPE, Joseph Daul, care a deţinut până miercuri şi preşedinţia grupului.


Adina Vălean, co-preşedintele delegaţiei României în PPE, a declarat că pasul făcut de eurodeputaţii liberali este "extrem de important" şi ar fi trebuit să fie făcut mai de mult. Este "o oportunitate extraordinară pentru coagularea dreptei în România şi pentru o delegaţie puternică a României în grupul PPE", a mai spus Vălean.

"Trebuie să ne concentrăm acum pe promovarea şi susţinerea intereselor cetăţenilor români şi ale României, pe sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova precum şi pe dezvoltarea integrării în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni", a precizat Theodor Stolojan, celălalt co-preşedinte al delegaţiei române.


Totodată, în cadrul reuniunii de miercuri de la Bruxelles, germanul Manfred Weber (CSU) a fost ales preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European.