monitorulcj.ro Menu
Politică

Boc despre Iohannis: Are o imagine care prinde la români. Îl va bate pe Ponta

Fostul premier, Emil Boc este convins că primarul Sibiului, Klaus Iohannis va fi candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale.

Emil Boc

Emil Boc a declarat, miercuri, că Iohannis porneşte cu prima şansă în drumul spre funcţia de şel al statului. Despre preşedintele interimar al PNL a spus că îl va bate pe Victor Ponta. “Iohannis porneşte cu prima şansă dacă îşi va consacra drumul pe care îl are acum. Dacă şi-l va consolida, îl va bate pe Ponta la alegerile prezidenţiale. Totul depinde de cum va evolua de aici înainte şi eu cred că pleacă cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a şi făcut şi care cred eu că va prinde la români. Ponta are de astăzi un adversar redutabil”, a comentat Boc.

Fostul preşedinte al PDL a subliniat că şi actualul preşedinte al României a fost tot primar. “Sunt bucuros că un primar este candidat la preşedinţia României pentru că tot un primar general a fost şi actualul preşedinte”, a afirmat Boc.


Fostul premier este convins că după cum arată datele în momentul de faţă, Klaus Johannis este candidatul dreptei la preşedinţie. “Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PDL şi PNL la alegerile prezidenţiale şi, spun eu, cu o şansă mare de a câştiga dacă îşi urmează parcursul de până acum”, a spus Boc.

Întrebat dacă se va implica în campania electorală a lui Iohannis, Boc a răspuns afirmativ. “Îl susţin cu toată convingerea şi voi face campanie pentru Johannis cât îmi va fi cu putinţă. Total, adică”, a precizat fostul premier.


Despre demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al PNL, Emil Boc a declarat că acesta a luat o decizie înţeleaptă şi că în mod sigur nu va reveni asupra hotărârii. “Nu cred că mai are intenţia de a face o piesă shakespeariană”, a declarat fostul lider PDL.

Klaus Iohannis a declarat ieri că este dispus să candideze la prezidenţiale şi că este convins că are şanse să îl învingă pe Ponta. El a precizat că s-a căzut de acord că sfârşitul lui august este ultimul termen pe care trebuie respectat pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale.