Politică

Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL

Klaus Iohannis va fi preşedinte interimar al PNL până la organizarea congresului extraordinar de la sfârşitul lunii iunie, ca urmare a deciziei lui Crin Antonescu de a renunţa la poziţia de şef interimar al partidului, au declarat surse liberale.

Potrivit surselor citate, după anunţul lui Crin Antonescu privind renunţarea la funcţia de preşedinte interimar al PNL, făcut formal în şedinţa BPN al partidului, seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus a precizat că în mod automat conducerea partidului este preluată de Klaus Iohannis.

Membrii BPN al PNL au luat act de acest lucru, Iohannis fiind aplaudat de colegii din conducerea partidului, au relatat sursele citate.


De asemenea, Crin Antonescu a fost aplaudat de colegi în momentul în care Iohannis şi Quintus i-au mulţumit pentru activitatea avută în fruntea partidului.

Noua conducere a PNL, preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul general, ar putea fi aleasă prin candidaturi individuale, renunţându-se la formula actuală din Statutul PNL în care competiţia are loc pe bază de moţiuni şi liste de candidaţi, au declarat pentru Mediafax surse liberale.

abonare newsletter