Politică

Diaconu şi-a ridicat mandatul pentru PE: Nu candidez la Preşedinţie, eu îmi văd lungul nasului

Mircea Diaconu şi-a ridicat de la BEC, vineri dimineaţă, mandatul de europarlamentar şi a declarat presei, la final, că nu candidează la Preşedinţie pentru că îşi vede lungul nasului, fiind aclamat apoi de un grup de simpatizanţi care îl îndemnau să candideze, cărora le-a spus: "Hai mă, terminaţi!".

Diaconu a venit la BEC la ora 10.00 şi şi-a ridicat rapid mandatul, după care a ieşit din sediul BEC. El a fost aclamat de un grup de simpatizanţi, care strigau: "Mircea nu fură, nu minte, de aia îl vrem preşedinte". Diaconu le-a făcut semn să înceteze şi le-a spus: "Hai, mă, terminaţi!".

Întrebat de jurnalişti dacă va candida la Preşedinţie, el a răspuns negativ, precizând că acesta este un lucru serios, care ar trebui tratat ca atare şi de partide. El a spus că, "miraculos aproape", a fost votat cu aproape 7% pentru a deveni europarlamentar. "N-am câştigat decât povară şi responsabilitate", a spus Diaconu.


Legat de candidatura la Preşedinţie, Diaconu a mai spus: "Fiecare ar trebui să-şi vadă lungul nasului, eu mi-l văd".

El a menţionat că are, ca parlamentar, pârghii limitate pentru a răspunde încrederii acordate de cei care l-au votat.


Diaconu a spus că va lansa, la ora 18.30, o carte la Bookfest, de care este foarte mândru şi pe care o consideră, spre deosebire de dobândirea mandatului de europarlamentar, una dintre adevăratele sale realizări. Actorul a plecat apoi de la sediul BEC.

Ultimele Stiri
abonare newsletter