monitorulcj.ro Menu
Politică

Blaga: PDL are candidat la Preşedinţie. Vrem candidat unic cu PNL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu, și că împreună cu liberalii vor stabili criteriile pentru a avea un singur candidat şi că s-ar bucura ca acesta să fie reprezentantul PDL.

"Noi îl avem pe al nostru, să vedem pe cine au ei, analizele ca atare şi să avem un singur candidat", a precizat Blaga după şedinţa BPN al PDL, referindu-se la faptul că liberalii îşi vor desemna candidatul după congresul partidului.

Blaga a arătat că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic în persoana lui Cătălin Predoiu.


"Împreună cu liberalii vom stabili criteriile, după care vom avea un singur candidat şi m-aş bucura ca el să fie reprezentantul PDL", a mai spus Vasile Blaga.

Întrebat dacă şi PNL ar trebui să-şi desemneze candidatul pentru prezidenţiale printr-o competiţie internă, aşa cum a făcut PDL, Blaga a răspuns că nu poate impune altui partid criteriile valabile în partidul său.


De asemenea, Blaga a mai fost întrebat dacă alianţa PDL-PNL ar putea avea candidat la prezidenţiale o persoană al cărei nume să nu fi fost vehiculat până acum.

"Nu mă puneţi să răspund la întrebări la care nu am răspuns. Nu poţi avea idei preconcepute când participi la o astfel de discuţie, trebuie să fii cinstit cu tine şi cu cel care negociezi", a răspuns liderul PDL.


Blaga a spus că PDL doreşte o colaborare pe termen scurt, mediu şi lung cu PNL şi nu are ca obiectiv doar câştigarea alegerilor prezidenţiale.