Politică

Au dat bani rromilor ca să meargă la vot. Află despre ce sumă este vorba

PDL Cluj şi PNL Cluj au trimis sesizări către Biroul Electoral Judeţean (BEJ) în care este prezentat un caz de corupţie din judeţ.

"Vă solicităm să constataţi faptul că astăzi, în jurul orei 18.00, pe raza comunei Poieni, judeţul Cluj, mai multe persoane au fost prinse în flagrant de către agenţii de poliţie din comună, în timp ce ofereau bani către persoanele de etnie rromă, pentru a merge în secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot, săvârşind astfel infracţiunea de corupere a alegătorilor, fapt prevăzut la Art. 386, Alineatul 1 din Codul Penal", arată reprezentanţii PDL Cluj în sesizare. 

Potrivit reprezentanţilor partidului, în acest moment, persoanele în cauză se află la sediul poliţiei din comuna Poieni. 


Situaţia petrecută în comuna Poieni a fost semnalată către BEJ şi de către membrii PNL care au precizat că persoanele respective urmau să fie trimise în Huedin pentru a vota. "În comuna Poieni, judeţul Cluj s-au petrecut incidente în timpul procesului electoral. Mai exact, în cursul zilei de azi, maşina cu numărul CJ 46 BUZ, aparţinând unor membri PSD, transporta cetăţeni care urmau să voteze în Huedin contra sumei de 15-50 lei", se arată în sesizare. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter