monitorulcj.ro Menu

Politică

Au început ALEGERILE parlamentare europene

Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani.

Aceste alegeri, care se desfăşoară timp de patru zile, în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE), ar putea conduce la obţinerea unor scoruri considerate istorice, în mai multe ţări-cheie, de către partide eurosceptice şi populiste.

Este cazul Marii Britanii şi Olandei, singurele ţări în care se votează joi. Secţiile de votare au fost deschise către ora 6.00 GMT (9.00, ora României) în Marea Britanie.

Europenii nu votează în aceeaşi zi în toate statele membre ME, dar rezultatele vor fi anunţate simultan, după închiderea secţiilor de votare în Italia, duminică, la ora 21.00 GMT (luni, 0.00, ora României).