Politică

Băsescu: Am discutat cu Biden despre nevoia ca România să-şi consolideze statul de drept

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, că a discutat cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, despre nevoia ca România să îşi consolideze statul de drept, ca premisă a realizării la parametri maximi a parteneriatului cu Statele Unite ale Americii.

Preşedintele a afirmat că, după intrarea în UE şi NATO, Parteneriatul strategic cu SUA pentru secolul XXI este cea de-a treia mare realizare policită a României.

Traian Băsescu a declarat că a discutat cu vicepreşedintele Statelor Unite şi despre ”nevoia ca în România să consolidăm statul de drept, ca o premisă a avansului în realizarea, la parametri maximi, a Parteneriatului strategic cu Statele Unite”.


Președintele a mai spus că a fost făcută o trecere în revistă a creşterii foarte puternice a investiţiilor americane în România, care au creat zeci de mii de locuri de muncă.

Preşedintele a dat exemplul participării la inaugurarea unei mari firme americane în Ploieşti, unde primul lot produs de pompe pentru industria petrolieră era pentru export, în Statele Unite ale Americii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter