Politică

Ultimul raport al BEC: câte mitinguri și incidente electorale au avut loc

Biroul Electoral Central a prezentat ultimul raport, în ședința de Guvern, de astăzi, înainte de alegerile din 25 mai. BEC a anunțat că, până în acest moment s-au organizat 772 de manifestări electorale și au fost înregistrate 130 de incidente.

”În ultima săptămână, BEC a emis Decizia nr.60D, din 11 mai 2014, privind deplasarea urnei speciale, precum şi Decizia nr.61D, privind organizarea preluării, în preziua alegerilor, a cererilor de deplasare a urnei speciale. De asemenea, au fost emise Deciziile nr. 82D, privind eşantionul secţiilor de votare care vor transmite informaţii referitoare la prezenţa populaţiei la vot, şi Decizia nr. 98D, privind măsuri referitoare la preluarea şi asigurarea securităţii materialelor necesare votării de către birourile electorale ale secţiilor de votare.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat predarea-preluarea de către instituţiile Prefectului şi MAE a tuturor materialelor electorale: 20.434.307 buletine de vot, 17.849.496 timbre autocolante şi 93.610 ştampile cu menţiunea „Votat”.


De la debutul campaniei electorale până în ziua de 18 mai, s-au organizat şi desfăşurat 772 de manifestări electorale.

De la începutul campaniei electorale, a fost înregistrat un număr de 130 incidente/evenimente (din care 44 neconfirmate)”, se arată în raportul BEC.

abonare newsletter