Politică

Iohannis: Nu voi face rocada cu Antonescu la prezidențiale

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, că nu va candida la funcția de președinte al României.

Politicianul a reiterat, totodată, că îl va susține pe Crin Antonescu la alegerile care se vor organiza la sfârșitul anului pentru Președinție.

''Partidul Național Liberal va lua peste 30% la europarlamentare. Candidatul PNL la Președinție este Crin Antonescu și voi face tot ce se poate pentru a-l sprijini'', a mărturisit Iohannis.


În ceea ce privește posibilitatea ca Iohannis să candideze la Președinție, iar Antonescu să fie desemnat premier, prim-vicepreședintele PNL a spus: ''E o chestiune simplă: nu luăm în considerare o astfel de rocadă''.

Klaus Iohannis a venit sâmbătă la Iași pentru a asista la ceremonia de beatificare a episcopului romano-catolic Anton Durcovici. Ulterior, Iohannis s-a întâlnit cu membri ai filialei județene a formațiunii politice, anunță Agerpres.


Tot în cadrul vizitei la Iași, prim-vicepreședintele PNL a vizitat Aeroportul Iași. În cursul serii va fi prezent la cea de-a VII-a ediție a Galei Tinerilor Valori.

abonare newsletter