Politică

PPMT a lansat "Caravana Autonomiei"!

Conducerea PPMT a anunţat, luni, că partidul a lansat "Caravana autonomiei", urmând să prezinte în mai multe localităţi din Transilvania un pachet legislativ ce include proiectul de autonomie elaborat de PPMT, care se bazează pe crearea de regiuni cu statut special, între care regiunea Partium.

Sursa foto mondonews.ro Sursa foto mondonews.ro

Preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că formaţiunea a lansat "Caravana autonomiei", în cadrul căreia liderii şi specialiştii partidului vor prezenta în mai multe localităţi din Transilvania "un pachet legislativ care se referă la regionalizare şi la proiectul de autonomie elaborat de PPMT, un obiectiv important al comunităţii maghiare", scrie Mediafax.

"Pachetul se bazează pe introducerea în noua Constituţie a statutului regiunilor şi crearea de regiuni cu statut special, printre care noi susţinem să fie Partium şi Ţinutul Secuiesc. Startul caravanei s-a dat, sâmbătă, în Valea lui Mihai, judeţul Bihor, iar caravana va străbate localităţi mai mari sau mai mici din Ardeal, timp de trei săptămâni. Pachetul nostru legislativ va fi completat, după care va fi finaliza undeva în vara acestui an", a spus Toro.


Potrivit acestuia, PPMT speră ca, după finalizarea pachetului legislativ, acesta să fie promovat în Parlamentul României de parlamentari UDMR sau aparţinând unor partide româneşti şi să intre în dezbatere.

"Dacă nu, vom promova pachetul printr-o iniţiativă legislativă civică şi vom trece la strângerea semnăturilor necesare", a afirmat liderul PPMT.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter