Politică

Predoiu, la Cluj: PSD nu trebuie să acapareze toată puterea

Candidatul PDL la prezidenţiale, Cătăin Predoiu, a declarat astăzi, la Cluj, că dreapta va trebui să se adune după alegerile europarlamentare, pentru ca PSD să nu acapareze toată puterea.

Liderii  PDL, Cătălin Predoiu, Monica Macovei şi Daniel Buda au subliniat astăzi, la Cluj, că PSD nu trebuie să preia toată puterea, în urma alegerilor care vor avea loc în acest an.   

“Vom fi într-o conjuctură periculoasă dacă PSD va avea toată puterea, şi preşedinţia. Românii vor trebui să se gândească dacă vor lăsa puterea în mâinile ui Ponta şi Dragnea. Ponta şi Antonescu au proiecte anti mereu: anti-Băsescu, anti-PDL, iar Antonescu are acum un proiect anti-Ponta”, a spus Predoiu.    


El a mai precizat că proiectul PDL este unul “pro”  care va trebui să fie sprijinit de toate forţele de dreapta, pentru o Românie europeană, nu pentru una “bananieră”.

Ar putea răspunde penal

Pe de altă parte, europarlamentarul Monica Macovei a precizat că Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu ar trebui să răspundă politic pentru faptul că România nu a intrat în spaţiul Schengen în anul 2012.


”Toţi europarlamentarii am susţinut aderarea României în Schengen. Ultima ţară care se opunea a fost Olanda, care a spus că mai vrea două rapoarte MCV bune. Primul l-a avut la sfârşitul lui 2011 şi urma cel din iulie 2012, care a fost devastator după încălcările Constituţiei comise de USL. Toate rapoartele au fost devastatoare pentru clasa politică, nu pentru DNA şi ANI. Ponta, Antonescu şi Voiculescu să dea socoteală şi să răspundă pentru faptul că nu am intrat în Schengen în 2012. Susţin intrarea României în Schengen şi menţinerea MCV, cele două nu sunt legate una de alta. Cei trei să dea socoteală politic şi lumea să ştie că datorită lor nu am intrat în Schengen. Ne putem gândi şi mai departe, dacă nu este cumva şi o răspundere penală, pentru că este interesul naţional al României să intre în Schengen. Ei trădează ţara, cine apără baronii locali trădează ţara”, a spus Macovei.

PDL are “cea mai serioasă listă de candidaţi”

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, la rândul său, că PDL are cea mai bună listă de candidaţi la alegerile europarlamentare.


“PDL are cea mai serioasă listă de candidaţi, pe lista noastră nu veţi găsi soţiile unor oameni de partid, nici oameni puşi pe criterii de prietenie, doar oameni puşi pe criterii de performanţă.. PDL are şi cea mai serioasă platformă, ştim care sunt problemele cu care se confruntă România, necesitatea aprobării în mecanismul de cooperare şi verificare pe justiţie pentru spaţiul Schengen, pentru că România a îndeplinit toate condiţiile tehnice pentru a intra în spaţiul Schegen”, a spus Daniel Buda.

Liderul PDL Cluj a mai subliniat că o altă problemă este fluidizarea fondurilor europene, pentru creşterea locurilor de muncă, iar Primăria Cluj-Napoca este un model în atragerea de fonduri europene în toată ţara. “Un obiectiv principal este şi egalizarea subvenţiilor pe agricultură astfel încât şi în Franţa şi în Germania, şi în România subvenţiile să fie egale. România poate să hrănească 100 milioane de cetăţeni, nu să fie piaţă de desfacere, deşi Ponta a transformat România în piaţă de desfacere”, a mai spus Daniel Buda.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter