Politică

Trăieşte sau nu USL?

Liberalii clujeni susţin că vor depune contestaţii la BEJ, dacă va fi cazul în ceea ce priveşte folosirea denumirii USL de către PSD în campanie, în timp ce social democraţii precizează că a existat deja o asemenea contestaţie într-un alt judeţ, care a fost însă respinsă.

„Folosesc această siglă a USL, care nici nu mai există, nu este normal să se folosească de ea în campania electorală. Organizaţiile judeţene vor sesiza birourile electorale dacă va fi nevoie şi dacă o vor folosi. Dar la nivel naţional se va solicita la Tribunal desfiinţarea USL din acest motiv mai ales“, a declarat preşedintrele PNL Cluj, Horea Uioreanu.

La Dolj „USL trăieşte“ bine-merci

Bătaia pe folosirea siglei USL a avut parte de un prim verdict favorabil PSD la Biroul Electoral Județean Dolj. BEJ Dolj a fost sesizat de filiala județeană a PNL cu privire la folosirea denumirii USL pe afișele alianței PSD-UNPR-PC, împodobite cu sintagme precum „USL trăiește” sau „continuăm USL”, cerând biroului interzicerea acestora, dar plângerea lor a fost respinsă.


Pe de altă parte, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, spune la rândul său, că aşa cum a anunţat încă de la destrămarea Uniunii, PSD va continua proiectele începute de USL. „Noi am spus foarte clar că vom continua proiectele USL. De asemenea, am mai spus sunt şanse ca USL să fie refăcută. Pe de altă parte, în ce priveşte contestaţiile la nivel de judeţ există deja o asemenea situaţie, la Dolj, care a fost respinsă“,  a declarat Remus Lăpuşan.

Cum pune PSD „mortul în geam“

PSD  foloseşte denumirea USL încă de la începutul campaniei electorale. „USL trăieşte“ este unul din mesajele transmise de social democraţi pe unul din afişele elctorale. Sociologul clujean Ioan Hosu spunea recent că prin folosirea siglei „PSD pune mortul în geam şi încasează pensia“.


De asemenea, premierul Victor Ponta spunea recent că există toate şansele ca USL să se refacă. Şi atunci social democraţii au fost „taxaţi“ de liberali pentru mesajul acestuia.

Liberalii au anunţat luni că sunt pe ultima sută de metri pentru a depune la Tribunalul București o solicitare de denunțare a USL. „Din experiența mea, programul nu ne va permite să primim o soluție din partea Tribunalului București înainte de data de 25 mai”, a spus Alina Gorghiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter