Politică

Președintele CCR: Dreptul la opinie nu poți să-l iei nimănui, indiferent că e președinte

„Nu a mai fost nimeni judecat pentru opinii politice de pe vremea lui Stalin", este declaraţia tranşantă a preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, după ce Victor Ponta a anunţat că astăzi Guvernul va sesiza Curtea în legătură cu implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală.

Zegrean susține că orice persoană are dreptul la opinie, indiferent că este vorba de președinte sau de altcineva.

"Din câte știu eu, în România nu mai închizi pe nimeni. Nu mai închizi demult, de pe vremea lui Stalin, pentru opiniile politice exprimate. Deci, dreptul la opinie, dreptul la cuvânt nu poți să-l iei nimănui, că-i președinte, că-i vlădică, că-i opincă, dreptul la opinie îl are fiecare", a afirmat șeful CCR pentru Digi24.

Întrebat dacă este vreo problemă dacă președintele poartă un tricou pe care scrie 'votați un partid', Zegrean a susținut : "Dacă eu aș purta un tricou, ce ați zice? Ar fi vreo problemă dacă aș purta un tricou? Și eu port tricouri, am multe tricouri. Dar când poartă anumite persoane tricouri cu însemnele acelea de firmă, nu? E vreo problemă?".

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că președintele țării nu poate face campanie electorală, astfel că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională.

Elena Udrea a postat sâmbătă, pe Facebook, mai multe fotografii de pe plajă cu președintele și candidații PMP. Traian Băsescu apare îmbrăcat în pantaloni albi şi un tricou alb cu sigla PMP şi cu mesajul "Vote for PMP", alături de soţia sa, Maria Băsescu, purtând la rândul său un tricou cu sigla PMP, precum şi de mai mulţi lideri şi candidaţi ai partidului, între care Elena Udrea, Cristian Preda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter