Politică

Ponta și Leancă au marcat la Sculeni eliminarea vizelor pentru moldoveni

Premierul Victor Ponta și omologul său din Republica Moldova, Iurie Leancă, s-au întâlnit marți cu locuitorii din Sculeni în cadrul unui eveniment care a marcat eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni de către statele membre ale UE.

Întâlnirea a avut loc pe stadionul din Sculeni în prezența mai multor localnici, majoritatea elevi de școală, care au serbat astfel Ziua Europei, după cum spunea premierul Iurie Leancă.

Cei doi premieri s-au deplasat apoi la Punctul de Trecere a Frontierei Republicii Moldova spre România, de unde au traversat granița alături de câțiva cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice.


Victor Ponta și Iurie Leancă urmează să viziteze partea românească a gazoductului Iași-Ungheni.

Alături de premierul Victor Ponta la Sculeni și pe tot parcursul evenimentului s-au aflat vicepremierul Liviu Dragnea și primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita.


Premierul Victor Ponta, aflat la graniţa Sculeni şi-a amintit cum, la începutul anilor 90, când a mers în Republica Moldova cu echipa de baschet, a aşteptat la graniţă câte 12 ore la sosire şi la întoarcere, pentru a putea intra în statul vecin.

"Eu mi-am adus aminte de momentul în care prima dată când am fost în Republica Moldova, în 1991 sau 1992, cu echipa de baschet şi am stat vreo 12 ore aici, în acest punct de trecere a frontierei. La fel şi când ne-am întors de acolo, încă vreo 12 ore", a relatat Ponta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter