monitorulcj.ro Menu
Politică

Antonescu, mesaj către Victor Ponta: Ai să-l regreți pe Băsescu pentru că, dacă ajung președinte, nu fac pact de coabitare

Președintele PNL Crin Antonescu i-a transmis premierului Ponta că el nu va face pact de coabitare în cazul în care ajunge președinte, precizând că prim-ministrul îl va regreta pe actualul președinte Traian Băsescu.

"Dacă luăm peste 20 la sută, tot acest circ pe care-l fac acum pesediștii așa cum știu ei și cu acoliții lor se va transforma într-o chestiune tristă pentru ei. Pentru că în acel moment Partidul Național Liberal va face clar pentru toată societatea românească, pentru toate interesele, pentru toate grupurile, pentru toate opțiunile că România nu e condamnată să intre iar pe mâna acestor pușlamale roșii, că există o alternativă și va începe o bătălie adevărată care de această dată va fi foarte clară: între ei și noi. (…) Și vor urma alegeri prezidențiale și vom avea un președinte liberal și sperând să fiu acel președinte liberal îi spun lui Victor Ponta de pe acum: ai simțit ceva, ai să-l regreți pe Băsescu. Dar ai să-l regreți pe Băsescu dintr-un singur motiv: acela că, dacă eu ajung președinte, nu fac pact de coabitare pentru că mie îmi ajunge Constituția, îmi ajung legile țării și îmi ajunge votul pe care oamenii trebuie să mi-l dea ca să ajung președinte. Nu am nevoie de coabitări, nu am nevoie de baroni, nu am nevoie de Ghiță", a spus Crin Antonescu, duminică, în fața membrilor PNL aflaţi la Ploiești.

De asemenea, șeful PNL a spus că nou guvern care se va forma după ce el va fi ales președinte nu-l va include pe Victor Ponta, citează Mediafax.

"Nu știu dacă vor mai striga atunci că USL trăiește sau nu, dar o să se mai întâmple ceva și anume va exista o altă majoritate în Parlament, ca atare un alt Guvern care nu-l va mai cuprinde pe domnul Ponta, îi ajunge un guvern în care a lucrat sub conducerea lui Emil Boc și un guvern în care a lucrat conducându-l", a mai spus acesta.