Politică

MRU a lansat la Cluj candidatul la europarlamentare, din partea Forţei Civice

Gabriela Rădoiu Leş va candida din partea Forţei Civice Cluj, la alegerile europarlamentare care vor avea loc la sfârşitul lunii mai.

Ea va candida pe locul al 12-lea. Prezent joi la Cluj pentru a lansa candidatura acesteia, liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că este în capul listei la europarlamentare doar pentru a „trage lista“ şi că el se pregăteşte pentru prezidenţiale. În opinia lui Ungureanu, legea electorală discriminează partidele mai mici şi le avantajează pe cele vechi. Forţa Civică ocupă locul 11 pe buletinul de vot pentru alegerile din 25 mai.

Partidele trimit „mici cimpanzei“ în PE

Mihai Răzvan Ungureanu a criticat candidaţii celorlalte formaţiuni politice, la alegerile din 25 mai, numindu-i „mici cimpanzei“, care ajung în Parlamentul European după ce au lipit afişe. Candidaţii FC sunt oameni de valoare, deşi fără notorietate, a subliniat el. „Pe listele celorlalte partide veţi găsi oameni cu urmăriri penale în curs, cu calităţi morale îndoielnice, care nu cunosc o limbă străină. E strigător la cer să trimiţi în PE oameni care îşi aşteaptă sentinţe definitive. Ce a câştigat România că i-a oferit lui Becali un intermezzo în PE între arest şi puşcărie? În Europa câştigă teren euroscepticii, vor ajunge în PE oameni care se opun UE şi care vor face o ţintă din România pentru performanţele ei reduse, cum îşi vor apăra ţara cei care vorbesc engleza, dând din mâini? După Tratatul de la Lisabona, PE e cea mai importantă instituţie de la Bruxelles, bugetul UE depinde aproape în exclusivitate de voinţa europarlamentarilor. Cum va apăra interesele României un europarlamentar care nu cunoaşte limba uzuală a UE?“, a declarat Ungureanu. El a mai subliniat că a trimite la Bruxelles oameni nepregătiţi intelectual, cultural, este „un act de lipsă de patriotism“.


„Dacă trimitem în PE micii cimpanzei ai politicii româneşti, a căror singură calificare este de lipitori de afişe, ce imagine vom avea?", a spus acesta.

Poate vor înţelege la prezidenţiale

Ungureanu a mai declarat că dacă unii nu au înţeles că unificarea dreptei trebuia făcută deja, pentru europarlamentare, trebuie să înţeleagă acum că aceasta va trebui să aibă loc pentru prezidenţiale. „Unificarea dreptei se poate face oricând atâta timp cât există logică, bun simţ în primul rând, toate partidele de dreapta pot să intre într-o asemenea logică, dacă se înţelege care sunt necesităţile momentului. Deocamdată nu a înţeles nimeni de ce a trebuit o listă unică la europarlamentare, să vedem dacă vor înţelege pentru prezidenţiale, pentru că eu am vorbit tot timpul din 2012 încoace. Să vedem dacă vor înţelege de ce e nevoie de un candidat unic la prezidentiale. Nu orice candidat că aşa… suntem toţi - 23 milioane - preşedinţi, arbitri de fotbal, premieri, critici literari“, a mai spus el.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter