Politică

Ponta, despre disputa cu Băsescu: Nivelul de conflict la care s-a ajuns este inacceptabil

Premierul Victor Ponta spune că nu mai vrea să pună "gaz pe foc" în conflictul cu şeful statului întrucât nivelul "la care s-a ajuns în ultimele zile este inacceptabil", adăugând că "ce va face preşedintele cu canistra după dânsul e o problemă care îl priveşte".

sursa foto: enational.ro sursa foto: enational.ro

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, la Câmpia Turzii, cum comentează faptul că parlamentari au semnat plângerea penală a Gabrielei Vrânceanu-Firea împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

"Sunt convins că justiţia se va pronunţa şi va face dreptate şi sunt convins că nivelul de conflict la care s-a ajuns în ultimele zile este inacceptabil. Eu, cel puţin, nu doar că nu mai pun gaz pe foc, ci, dimpotrivă, încerc să pun cât mai multă apă posibil. Ce va face preşedintele cu canistra după dânsul e deja o problemă care îl priveşte, dar eu nu voi mai răspunde la aşa ceva", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.


El a spus că până în 16 noiembrie România va fi o ţară tulburată, dar după acea dată vrea ca ţara să fie una "mai liniştită, mult mai civilizată, mai normală, semnalul venind de la cei care conduc ţara".

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la ceremonia de închidere a exerciţiului militar Dacian Viper 2014.


Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

Firea preciza, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.


Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că senatorul PSD Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie".


"Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix", a spus Băsescu.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul ICCJ, o plângere pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.


Premierul Victor Ponta spunea că a semnat documentul respectiv, adăugând că gestul său este determinat de ameninţările pe care şeful statului le-a adus unui senator al României.

Ponta preciza că a fost primul care a semnat plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu.

abonare newsletter