Politică

Victor Ponta la Câmpia Turzii: România este "perfect coordonată" cu NATO și UE

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la finalul exercițiului aerian româno-american de la Câmpia Turzii, că România este "perfect coordonată" cu NATO și UE iar în această privință instituțiile statului român "vorbesc aceeași limbă".

„Indiferent de orice dispute naționale care există și nu le mai reiau acum, din fericire în ceea ce privește politica de securitate acțiunea noastră este perfect coordonată cu NATO și Uniunea Europeană. Aici și președintele și eu și Parlamentul, practic toate instituțiile statului vorbesc aceeași limbă, sunt în aceeași direcție și România, repet, în felul acesta dovedește că este un partener foarte credibil și serios”, a declarat premierul, la finalul exercițiului aerian româno-american de la Câmpia Turzii.

Ponta a mai afirmat că în acest moment cel mai important pentru România, în ceea ce priveşte politica externă, este modul în care ţara noastră sprijină Republica Moldova.


"Suntem și foarte importanți (n.r. românii), pentru că suntem la frontiera NATO și a Uniunii Europene, exact la frontiera cea mai fierbinte, pentru că spunem tot timpul pe o singură voce că trebuie păstrată integritatea teritorială a Ucrainei, că trebuie sprijinit procesul democratic. Dar cel mai important pentru România este modul în care sprijinim Moldova, să nu fie prinsă la rândul său în aceste conflicte și să își continue drumul european și democratic. Deci suntem într-o zonă fierbinte, dar o să ne ridicăm la înălțimea cerințelor partenerilor noștri”, a afirmat șeful Guvernului

Ultimele Stiri
abonare newsletter