Politică

Traian Băsescu: România va susţine până la capăt integritatea teritorială a Republicii Moldova

România va susţine până la capăt integritatea teritorială a Republicii Moldova, a declarat, miercuri, preşedintele Traian Băsescu, la întâlnirea pe care a avut-o, la Palatul Cotroceni, cu elevi ai Liceului cu predare în limbă română "Lucian Blaga" din Tiraspol.

"Vreau să vă spun că sunt la curent, cum sunt convins că sunteţi şi voi, cu votul de azi din parlamentul Transnistriei, aşa-zisul parlament al aşa-zisei Transnistria. România va susţine până la capăt integritatea teritorială a Republicii Moldova. În orice caz, după evoluţiile care sunt acum, ne dăm seama că trebuie să facem mai mult pentru toţi cei care continuă să se autodenumească români şi locuiesc în Transnistria, trebuie să facem mai mult pentru toţi cei care înţeleg că limba română este limba lor. Vă asigur că vom face mai mult" , le-a spus el elevilor care au fost primiţi în vizită la Palatul Cotroceni.

"Eu vă mulţumesc mult că vă bucuraţi să veniţi în România. Vă asigur că ne uităm cu multă simpatie la lupta voastră de a păstra limba română, lupta dascălilor şi a părinţilor voştri care, în condiţiile din Transnistria încă au curaj şi determinare să vă creeze condiţii să învăţaţi într-un liceu cu limbă de predare română", le-a spus el tinerilor.


Pe de altă parte, şeful statului a arătat că, spre marea sa satisfacţie, acordul de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană va fi redactat ca limbă oficială, în limba română, în baza hotărârii Curţii Constituţionale din Moldova.

Ultimele Stiri
abonare newsletter