Politică

Boc despre mutarea biroului lui Ponta: Un gest de Guinness Book în istoria guvernelor europene

Fostul premier Emil Boc spune că mutarea biroului şefului Executivului, Victor Ponta, la MapN, este "un gest de Guinness Book în istoria guvernelor europene", unul "absolut ilogic", şi afirmă că premierul "nu este medic de familie, să aibă cabinete prin cartiere".

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează mutarea biroului premierului Victor Ponta la MapN şi dacă, atunci când era premier, s-a gândit vreodată să folosească o astfel de soluţie.

"Nu mi-a trecut prin cap să îmi mut biroul nici când erau 50.000 de manifestanţi în faţa Palatului Victoria, la 50 de metri de biroul meu. Nu m-am gândit să fug din birou şi să mă ascund într-o unitate militară. Acum, nu ştiu de ce îi e frică domnului Ponta, nu înţeleg demersul pe care îl face. Rămâne un gest de Guinness Book în istoria guvernelor europene, pentru că, probabil, prin Africa mai fug prin fortăreţele de acolo. Nu cred că îi interzice cineva premierului mutarea biroului, dar este absolut ilogic şi ieşit din comun şi nu este în practicile democraţiilor europene ca sediul Guvernului să fie într-un loc, iar biroul de lucru al premierului să fie în altă parte. Premierul nu este medic de familie, să aibă cabinete prin cartiere, să îşi desfăşoare activitatea pe acolo", a spus Boc.


El a adăugat că, în perioada cât a condus Guvernul, au fost mai multe situaţii în care protestele aveau loc "sub geamurile Palatului Victoria" şi nu şi-a mutat cabinetul la MapN, la MAI "sau în altă parte".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că săptămâna viitoare îşi va muta biroul la sediul MApN, unde va avea întâlnirile şi activităţile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern, motivul gestului său ţinând de evitarea "înscenărilor lui Băsescu şi ale presei".

Ultimele Stiri
abonare newsletter