Politică

Băsescu: Nu cred că vreun procuror în România ar tolera intervenția președintelui sau a primului-ministru în dosare

Președintele Traian Băsescu a afirmat, duminică seara, la Realitatea TV, că nu crede că vreun procuror sau judecător ar 'tolera' ca premierul ori președintele să intervină în dosarele pe care le instrumentează.

"Cred că dacă ar încerca să facă dreptate după mintea domniei sale (premierul Victor Ponta—n.r.), cred că ar deveni imediat coleg de apartament cu Adrian Năstase. Nu cred că vreun procuror în România ar tolera intervenția președintelui sau a primului-ministru în dosare. Sau vreun judecător. Cred că ar deveni coleg de cameră cu Adrian Năstase foarte repede printr-o astfel de încercare", a afirmat șeful statului. 

Traian Băsescu a susținut că premierul Victor Ponta nu mai are credibilitate, în contextul în care apără persoane acuzate de justiție. "(Cariera—n.r.) la nivel internațional și-a închis-o demult. Vă pot spune că se duce cu greutate pe ici, pe colo, de multe ori cu lobbyurile pe bani, dar credibil nu mai e nicăieri Victor Ponta. (...) Peste tot spune 'da, da' și când vine, îi apără pe cei puși sub semnul întrebării de justiție. (...) Nu spun că nu sunt de apărat oamenii ăștia, dar nu de el, de avocați plătiți, nu de primul-ministru, care denigrează și pune sub semnul întrebării acțiunile justiției", a spus președintele. 


De asemenea, acesta a apreciat că ar fi 'o mare dramă' pentru România ca premierul Victor Ponta să fie ales președinte al țării. "Sper ca românii să își dea seama cât e de important și i-aș ruga să mă creadă că ar fi o dramă pentru România ca Victor Viorel să ajungă președintele acestei țări, pentru că nu are credibilitate, e deja luat în vizor ca fiind un apărător al corupților, iar după mine este un om profund corupt el însuși. (...) Victor Viorel este un prim-ministru profund corupt", a afirmat Traian Băsescu. 

abonare newsletter