Politică

Kelemen Hunor: partidul extremist Jobbik nu are succes în România

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Cluj, că orice formă de extremism "încurcă lucrurile" la nivelul unui stat şi la nivelul UE.

Kelemen Hunor: partidul extremist Jobbik nu are succes în România Kelemen Hunor: partidul extremist Jobbik nu are succes în România

Kelemen Hunor, se declară îngrijorat de creşterea partidului Jobbik în urma alegerilor din Ungaria din 6 aprilie şi a îndemnat la precauţie, spunând că orice formă de extremism "încurcă lucrurile" la nivelul unui stat şi la nivelul UE. 

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează creşterea Jobbik după alegerile din Ungaria, Kelemen Hunor a spus că, în România, acest partid nu a avut succes. "Şi pe noi şi pe mine ne îngrijorează creşterea Jobbik, important este cum a crescut Jobbik şi cum creşte. Nu este de salutat acest lucru şi trebuie să fim precauţi, în primul rând politicienii din Ungaria, pentru că orice formă de extremism, de dreapta sau de stânga, încurcă lucrurile nu numai la nivelul unui stat, ci şi la nivelul UE. Noi ştiam că în România Jobbik nu va avea succes şi acest lucru s-a demonstrat. Cred că partidele democratice din Ungaria sunt conştiente că nu trebuie să lase o posibilitate de ascesiune pentru acest partid”, a spus Kelemen, citat de Mediafax.


La alegerile legislative de duminică din Ungaria, Jobbik (extremă dreapta) a obţinut 1.244.261 de voturi (20,46%).

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter