Politică

Schimb de replici acide între Antonescu și Tișe la întrunirea Comisiei de revizuire a Constituției

Propunerea senatorului clujean Alin Tișe de reluare a dezbaterilor privind revizuirea constituției pe motiv că aproape tot proiectul trebuie modificat a stârnit un şir de replici acide în cadrul întrunirii de marți.

La întrunirea comisiei de revizuire a Constituţiei PDL, reprezentat în comisie de Alin Tișe, a cerut ca dezbaterile să fie reluate de la zero pe motiv că aproape tot proiectul trebuie modificat.  Propunerea lui a fost respinsă în cele din urmă, iar singura decizie a comisiei a fost aceea că, până pe 30 aprilie, parlamentarii pot veni cu amendamente, informează digi24.ro.

„Dintr-un total de 128 de propuneri de modificare, 111 au probleme de neconstiuționalitate. Am întrebat dacă comisia este dispusă să demisioneze”, a spus senatorul PDL Alin Tișe în comisie.


Răspunsul președintelui Comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu, nu s-a lăsat așteptat.

„E, înțeleg, o declarație politică. Dacă rămâneți la lucrări ar fi bine să știm, dacă nu rămâneți și vreți să faceți o declarație politică pentru presă și să plecați eu nu vă pot împiedica”, a spus el.


Propunerea senatorului PDL Alin Tişe a fost ironizată atât de aleşii PSD, cât şi de cei din PNL.

Crin Antonescu, cel care conduce Comisia pentru revizuirea Constituţiei, a avut o solicitare pentru singurul membru PDL prezent la lucrări.


„Aș dori, domnule senator, să vă întreb, cu tot respectul, pentru că în repetate rânduri reprezentanții partidului dumneavoastră ați declarat că proiectul de revizuire amenință grav, ba chiar distruge statul de drept, regimul democratic din România, vă rog să îmi citați cea mai mică observație a CCR sau a Comisiei de la Veneția”, a spus acesta

Parlamentarul PDL a invocat din nou rezultatele referendumului din 2009 referitor la parlamentul unicameral.


„Există o decizie a CCR care spune că referendumul, indiferent de carecterul decizional sau consultativ, este obligatoriu inclusiv pentru parlamentari”, a arătat acesta.

Răspunsul nu l-a mulţumit pe preşedintele Comisiei, astfel că disputa a continuat în acelaşi stil, cu acuze şi jigniri.


Ulterior, într-un comunicat remis presei Alin Tişe a cerut din nou demisia întregii tuturor membrilor comisiei de revizuire a Constituţiei.

abonare newsletter