monitorulcj.ro Menu
Politică

Kovesi către Ponta: DNA nu anchetează persoane după apartenența politică

Laura Kovesi, procurorul-şef al Departamentului Național Anticorupție (DNA) afirmă că instituția pe care o conduce nu face cercetări în funcţie de culoarea politică a celor anchetaţi.

Laura Kovesi, procurorul-şef al Departamentului Național Anticorupție (DNA)

Kovesi respinge astfel acuzaţiile premierului Victor Ponta care a precizat că se repetă situaţia din 2012 când, după referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, procurorii DNA au pornit un val de anchete.

„Nu mă puneți să comentez declarațiile unor oameni politici. Nu comentez nici declarația premierului, nici declarația altor politicieni. Comentez doar ce face DNA”, a spus Laura Codruța Kovesi, conform Digi24.ro.


„DNA soluționează dosarele cu care este învestită, ca urmare a unor sesizări, a unor plângeri din partea persoanelor fizice. Nu anchetăm persoane după apartenența la un anumit partid”, a adăugat procurorul-șef al DNA.

La rândul său, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a spus că nu are cunoștință de existența vreunei campanii a procurorilor „împotriva cuiva”.


„Eu n-am asemenea informație, că ar fi vorba de vreo campanie împotriva cuiva. Sigur, dacă cineva a încălcat legea, trebuie să răspundă pentru acest lucru”, a declarat ministrul.