monitorulcj.ro Menu

Politică

Dan Şova, ministru al Transporturilor doar cu numele

La mijlocul lunii martie, Dan Șova şi-a delegat atribuţiile de coordonare pentru toate companiile din subordinea ministerului. De gestionarea lor se va ocupa Elena Petraşcu, secretar general în cadrul instituţiei.

Dan Şova, ministru al Transporturilor doar cu numele

Elena Petraşcu, adusă în minister chiar de Dan Șova, a fost delegată să se ocupe de gestiunea ROMATSA, aeroporturilor, companiilor feroviare şi TAROM. Aceasta a mai lucrat cu Dan Şova şi la Departamentul Marilor Proiecte, informează Digi24.ro.

La nicio lună de la numirea în funcţie, Dan Şova a renunţat la toate atribuţiile de conducere a companiilor din Transporturi. Documentul a fost publicat pe blogul realizatorului TV, Robert Turcescu.

Potrivit ordinului, toate deciziile referitoare la companiile din Transporturi vor fi luate de Elena Petraşcu, secretar general în cadrul instituţiei. Dan Şova a rămas să aibă grijă doar de spitalele din subordinea ministerului, de comunicare, de relaţia cu Parlamentul şi cu sindicatele.

Elena Petraşcu, în schimb, va putea lua decizii în legătură cu banii ministerului şi va avea drept de semnătură în locul ministrului.

Contactat telefonic, ministrul Transporturilor, Dan Şova nu a oferit nicio explicaţie pentru decizia luată. Nici colegii din Guvern nu au putut spune mai multe.

„Înseamnă că este un om care are foarte mare încredere în doamne şi promovează femeia. Nu văd ce ar fi rău în această delegare”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Cine este Elena Petraşcu?

Elena Petraşcu are o carieră de 17 ani în instituţiile publice. Din 1997 este funcţionar guvernamental fără întrerupere, indiferent de cine s-a aflat la putere. A trecut prin şase ministere: Departamentul Marilor Proiecte, Mediu, ministerul Dezvoltării şi Turismului, ministerul Dezvoltării şi Locuinţei, cel al Integrării şi al Transporturilor. Aceasta a fost numită de curând şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la ROMATSA, instituţie unde director este soţul ei, Florin Petraşcu.

Potrivit declaraţiei de avere, în 2012, familia Petraşcu avea credite de aproape 500.000 de franci şi 18.000 de euro.

Soţul său a câştigat, în 2012, aproape 36.000 de lei pe lună. În acelaşi an, ca inspector la Secretariatul General al Guvernmului, Elena Petraşcu a încasat luna 3.600 de lei.