Politică

Vezi ce consideră Emil Boc o mare păcăleală

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că vor fi mulţi şmecheri care vor profita de una dintre măsurile recente pe care le-a luat Guvernul.

Emil Boc a afirmat că returnarea către transportatori a celor 4 cenţi plătiţi pe acciza la benzină şi motorină este o mare păcăleală. “Este o mare păcăleală. Fie că nu le vor da nimic, fie vor da la cei care nu merită pentru că nu ai cum să controlezi că ăla a cumpărat benzină sau motorină de atâţia bani şi i-a folosit pentru transport. Stă fiecare să îl întrebe la pompă unde merge transportatorul? Vor fi mulţi şmecheri care vor profita de această măsură ca să îşi returneze bani, statul se va face că va returna, dar nu va returna pentru că nu va avea bani”, a comentat fostul prim ministru.

Boc este convins că banii încasaţi din taxa pe combustibil vor fi folosiţi pentru plata pensiilor şi salariilor, nicidecum pentru infrastructură. “Nu vedeţi că nu au încasări la buget ca să plătească banii de pensii? Ce a spus ministrul Finanţelor e adevărat: vor lua bani ca să plătească salarii şi pensii, nu ca să facă infrastructură. Că dacă vroiau să facă infrastructură creau un fond special unde toţi banii se duceau numai la infrastructură. Aceştia se duc la bugetul general, se dematerializează şi de acolo pot fi folosiţi la orice”, a spus fostul prim-ministru.


Preţul este insuportabil

Boc a declarat că taxa va pune pe butuci economia şi bugetul populaţiei. “Această acciză pe benzină pe care Ponta ne-o prezintă ca pe un mare succes şi că românii o doresc din tot sufletul s-a soldat cu cozi imense înainte de 1 aprilie la benzinării ca românii să îşi cumpere benzină şi motorină înainte de intrarea în vigoare a taxei. Păi dacă a fost atât de importantă pentru români, de ce s-au dus la coadă ca pe vremurile lui Ceauşescu? Pentru că era importantă pentru români?”, a afirmat fostul premier.

El a făcut apel la Guvernul Ponta să renegocieze calendarul de liberalizare a preţului la gaz. “Acest preţ absolut insuportabil pentru economie şi pentru populaţie, combinat cu creşterea preţului la benzină şi motorină, vor pune pe butuci şi economia românească şi vor afecta serios cetăţenii”, a precizat Boc.


“Nu mai suntem în vremuri de criză economică, nu mai suntem în vremuri când aveam cădere economică,-7 deficit bugetar, suntem pe creştere economică şi nu se justifică asemenea taxe suplimentare pe care le pun pe umerii românilor doar ca să faci bani de campanie electorală”, a conchis fostul premier.

Etichete: guvern emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter