Politică

2 milioane de lei pentru o secție etnografică a muzeului din Turda

Consilierii turdeni au aprobat recent proiectul de hotărâre ce vizează restaurarea, conservarea şi extinderea imobilului, cu amenajarea parcelei aferente, situat în Piața 1 Decembrie 1918 nr. 5, Turda, în vederea conversiei în secție etnografică a Muzeului de Istorie Turda, a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, precum şi a cheltuielilor legate de proiect.

Proiectul a fost elaborat la inițiativa primarului Tudor Ștefănie, și este numit „Valori tradiționale în context intercultural la Turda”.

Codruța Bungărdean, șeful Serviciului Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale din cadrul primăriei Turda, a făcut o prezentare a proiectului, menționând că pînă cel tîrziu în 30 aprilie 2016 zestrea Muzeului de Istorie din Turda se va îmbogăţi cu o secţie de etnografie şi folclor.


Cu o valoare totală de circa 2 milioane de lei, proiectul face parte din programul ”Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural” finanţat, în proporţie de 85 la sută, prin intermediul granturilor SEE.

Statul român va suporta restul de 15 la sută din cheltuielile eligibile ale proiectului, de la bugetul local urmând să se acopere cheltuielile neeligibile.


Obiectivul general al programului este protejarea și conservarea patrimoniului cultural și natural pentru generațiile viitoare și facilitarea accesului la patrimoniu a publicului larg.

abonare newsletter