Politică

PMP a depus la Guvern o listă cu peste 300.000 de semnături împotriva accizei la combustibil

Membri ai Partidului Mișcarea Populară, printre care europarlamentarul Cristian Preda, președintele formațiunii, Eugen Tomac, fostul ministru de Externe Teodor Baconshi și fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Cristian Petrescu, au mers la sediul Guvernului pentru a depune cele peste 300.000 de semnături strânse împotriva accizei la combustibil ce va fi introdusă mâine.

Cristian Preda i-a solicitat premierului Ponta să nu mai introducă acciza la combustibil.

"Vom plăti în plus nu doar pentru litrul de benzină, dar și pentru alimente pentru că introducerea accizei va conduce la scumpiri.(...) Victor Ponta vrea bani pentru campanie pentru europarlamentare a PSD", a spus europarlamentarul Cristian Preda, la sediul Guvernului, înainte de a depune semnăturile, potrivit evz.ro.


Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a precizat că printre semnături se află și cea a "cetățeanului Traian Băsescu" si a afirmat că astfel, românii vor plăti un preț mai mare la combustibili decât în Austria sau Germania, ceea ce este "scandalos".

"Vreau să fie foarte clar legat de acciză, o avem în buget, o aplicăm. Am discutat, împreună cu doamna Petrescu şi cu domnul Şova, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor, că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea transportatorilor, pe de altă parte să combată concurenţa neloială şi evaziunea fiscală şi probabil chiar mâine o să puneţi în dezbatere textul ordonanţei prin care sprijinim transportatorii corecţi, cei care au facturi, pentru recuperarea unei părţi importante din acciza pe care o aplicăm de la 1 aprilie. Cei care fac evaziune fiscală nu au cum să recupereze, pentru că probabil nici nu plătesc toate taxele şi pe aceia trebuie să-i combatem în tot ceea ce facem", a spus recent Victor Ponta.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter