Politică

Boc: Rareş Niculescu nu a fost obligat să renunţe la candidatura pentru europarlamentare

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc a declarat joi că europarlamentarul Rareş Niculescu a renunţat de bună voie la candidatura pentru un nou mandat.

În locul lui Rareş Niculescu, va candida la alegerile europarlamentare din partea PDL Cluj, Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj.

Emil Boc a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este firească candidatura lui Daniel Buda din moment ce Rareş Niculescu a renunţat. “E o decizie firească în condiţiile în care domnul Niculescu a renunţat. Preşedintele organizaţiei este primul care este în drept să aibă o asemenea opţiune chiar dacă nu era mare doritor de o asemenea poziţie, dar în condiţiile în care Rareş Niculescu nu a optat să meargă mai departe, decizia mi se pare firească”, a comentat fostul preşedinte al PDL.


Întrebat de jurnalişti dacă ştie ceva despre faptul că Rareş Niculescu ar fi fost obligat să se retragă sau că a aflat că trebuie să se retragă, primarul Emil Boc a precizat că “a renunţat, nu a aflat că trebuie să renunţe, cel puţin aceasta este informaţia pe care o am”.

“Oficial şi neoficial, Rareş Niculescu a renunţat şi în condiţiile acestea Clujul trebuia să rămână pe poziţia cinci pentru că merită”, a precizat Boc.  


Fostul preşedinte al PDL nu crede ca Rareş Niculescu va pleca din partid. “Nu am motive să cred asta, este un om serios care a făcut foarte multă treabă”, a conchis Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter