Politică

Scandal în Parlament: Ludovic Orban către Valeriu Zgonea: ”Nu sunteți în poziția de a mă sfătui în materie de decență și bun-simț”

Scandal în Camera Deputaţilor, unde liberalii l-au acuzat pe conservatorul Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice, că ţine la sertar raportul Legii primei intabulări.

Liberalii au cerut chiar schimbarea din funcţie a acestuia. În final, după mai multe schimburi de replici, ţinta atacurilor a ajuns şi preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

Liberalii au cerut ca Legea primei intabulări a terenurilor agricole şi forestiere să fie inclusă pe o poziţie mai sus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor. Dar, surpriză: legea nu putea fi dezbătută pentru că lipsea raportul Comisiei Juridice, cu toate că actul normativ a trecut de respectiva comisie la finalul anului trecut, relatează digi24.ro


Ludovic Orban a cerut sancţionarea preşedintelui, conservatorul Bogdan Ciucă. „Vă cer, domnule președinte, sancționarea președintelui Comisiei Juridice. Măcar un avertisment pentru faptul că a ascuns raportul unei comisii permamente si a împiedicat plenul să dezbată acest proiect de lege. Niciodată nu am crezut că PC este, de fapt, o firmă a domnul Voiculescu”, a spus Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, i-a atras atenția că „declarațiile politice s-au încheiat la ora 10.00.


Intervenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost taxată de fostul coleg din USL.

„Sancțiunea de avertisment o puteți da dumneavoastră, în calitate de președinte. După ce ați întârziat o oră la dezbateri, arătându-ne că ați făcut fără frecvență o anumită perioadă a vieții, cred ca nu sunteți în poziția să imi acordați mie dreptul de a mă sfătui în materie de decență și bun-simț”, a spus Ludovic Orban.


„Oamenii din România fac la frecvență și la fără frecvență. Singurul lucru pe care nu poți să îl faci la fără frecvență sau la frecvență sunt cei șapte ani (de acasă, n.r.). Ăia ori îi ai, ori nu îi ai”, a replicat Valeriu Zgonea.

Legea primei intabulări a terenurilor agricole şi forestiere prevede că prima intabulare se face gratis în limita sumei de 400 lei pe proprietate. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter