Politică

Azi în Parlament - Cordoş cere explicaţii în privinţa a două cinematografe din Turda

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş, a adresat în plen, o întrebare referitoare la preluarea în domeniul public al municipiului Turda, judeţul Cluj, a cinematografelor Fox şi Tineretului,

 Aceasta i-a fost înaintată lui Kelemen Hunor, ministrul Culturii:

„În repetate rânduri am sesizat Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional asupra faptului că locaţiile cinematografelor Fox şi Tineretului din municipiul Turda, judeţul Cluj, care aparţin Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „Româniafilm”, aflată în coordonarea dumneavoastră, sunt într-un grad avansat de degradare. Pentru a începe lucrările de reabilitare, cu fonduri alocate de către Consiliul Local, este necesară preluarea celor două locaţii în domeniul public al municipiului.


Menţionez faptul că există o hotărâre a Consiliului Local prin care proprietarii imobilelor au obligativitatea de a menţine clădirile şi faţadele acestora într-o stare tehnică bună, însă proprietarii celor două imobile nu depun niciun efort în acest scop. De asemenea, există şi Hotărârile Consiliului Local nr. 124 şi 125 din 27.09.2012 având ca obiect preluarea în domeniul public a cinematografelor Fox şi Tineretului.

Domnule ministru, vă rog să-mi răspundeţi care este stadiul de soluţionare al demersurilor, întreprinse până acum, pentru preluarea celor două cinematografe în domeniul public al municipiului Turda, sau pentru identificarea unei soluţii alternative, într-un timp cât mai scurt, având în vedere degradarea continuă a acestora?“.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter